Posta Güvercini

Posta Güvercini

Posta Güvercini


Kablosuz ağlardan çok önce, mesaj göndermek için taşıyıcı güvercinler

 yaygın olarak kullanılıyordu. Yıllar boyunca taşıyıcı güvercinler hakkında beş

büyüleyici hızlı gerçeği ortaya çıkardık. 
Rachel Kwek tarafından





800 Güvercin 
Doğu Hindistan'ın Orissa eyaletinde, 400 polis karakolu, günlük olarak ve doğal afetler sırasında iletişim kurmak için Polis


Güvercin Servisi'ne güveniyordu. 
Yaklaşık 800 güvercin  içeren servis Mart 2002'de emekli oldu.




7.2000 mil

Yarış güvercini 306, Fransa'nın Arras kentinden Saygon, Vietnam'a deniz, dağlar ve çöl üzerinde 7200 mil uçarak 24 günde en uzun güvercin uçuşu rekorunu elinde tutuyor.




1.75 Saat

Güvercin meraklısı Walter Fricker, 1897'de Yeni Zelanda'da dünyanın ilk havayolu hizmeti olan Great Barrier Pigeongram Service'i başlattı. Servis, Büyük Set Resifi ile Yeni Zelanda arasında 1908'e kadar işletildi ve güvercinler mesafeyi 1.75 saatte kapladı.





1850

Uluslararası haber ajansı Reuters, 1850'de Brüksel ile Aachen arasında haber ve hisse senedi fiyatları sunmak için 45'ten fazla güvercinden oluşan bir filo kullandı. Bir trenin altı saat sürdüğü 76 millik yolculuk için 2 saat süren güvercinler, güvenilmez telgraf hizmetinden daha güvenilirdi. o zaman kurulmuştu.





Ö. 776

MÖ 776'da düzenlenen ilk Olimpiyat Oyunlarında, katılan her sporcu köyünden bir güvercin getirdi. Yarışmasını kazanırsa, güvercini haberi eve taşıyacaktı. 




Son Eklenen Bloglar

Edirne Golden Cup ORL
Edirne Golden Cup ORL

Son Eklenen Haberler